Op weg terug …Datum:
12 oktober 2019
Naam:
Pater Vos Tocht
Organisator:
Plaats:
Schaijk
Aantal km’s:
25
Duur ±:
6 uur
Google Earth GDB-file (Garmin) GPX-file Foto’s

Vandaag een ‘kleine wandeltocht op vlak terrein’ om het lijf in een goede conditie te krijgen voor enkele aankomende testen en operaties. Schaijk, een voor mij heel bekende plaatsnaam. Ooit zo’n 5 jaar lang op een Defensieschool als instructeur gewerkt. Mooie tijd beleefd. Maar vandaag gaan we de vrije natuur buiten het Defensiehekwerk aan een nader onderzoek onderwerpen.

Het werd een mooie wandeling is een bosrijke omgeving met mooie vergezichten met diverse kudden ‘grote grazers’ met imposante hoorns. Maar ook een overvloed aan paddenstoelen in de bossen en langs de paden. Het weer kon niet beter; geen druppel is er gevallen.

De rust was een mooie boshut met op de achtergrond een leuk muziekje. Ook stonden op verschillende plekken in het veld bijenkorven. In de berm een kleine tafel met vitrine met daarin enkele attributen van de imker. Tegen het einde kwam een bank in het zicht met een plakkaat waarbij je toch even stil van wordt. En alsof dat nog niet genoeg was, passeerden we de nieuw aangelegde natuurbegraafplaats Maashorst; niet iets waar ik de komende weken al oog voor wil hebben. Vlak voor de finish vinden we in de achtertuin van een bungalow een Russische helikopter. De bewoner is i.i.g. voorbereid, mocht het wegennet helemaal vastlopen  met files.

Rond kwart voor drie bereik ik weer de startlokatie. Na het debacle van de 80 van de Langstraat, heb ik vandaag weer heerlijk gelopen en heb ik een goed gevoel in het lijf. We gaan ervoor!

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.