Halve ZolentochtDatum:
15 juni 2019
Naam:
37e Halve Zolentocht
Organisator:
Plaats:
Waalwijk
Aantal km’s:
25
Duur ±:
5 uur
Google Earth GDB-file (Garmin) GPX-file Foto’s

Er omheen!

Vandaag niets gepland, toch gewandeld. Mijn planning was om zondag de Meandertocht in Oss te lopen. Daar had ik goede herinneringen aan. Op vrijdag telefoon; de kids en kleinkids willen op Vaderdag aankomen. Tja, zeg dan maar eens nee! Na raadpleging van de wandelapp gezien dat op zaterdag in Waalwijk de Halve Zolentocht wordt gelopen. Pluspunt: lekker dichtbij maar geen 40 maar 25 km. Om drie uur wordt ik verwacht op een verjaardagsfeestje. De feesteling wordt 75 jaar en dan kun je niet wegblijven.

Rond 8 uur kunnen we vertrekken. Dreigende regenwolken pakken zich samen boven Waalwijk en voor dat we 200 meter ver weg zijn, begint het te regenen. Soms heftig, dan weer iets dat op motregen lijkt maar dan iets meer. Gelukkig is de watervoorraad daarboven snel leeg en na ongeveer een half uurtje kunnen de regenjassen weer worden opgeborgen. Het gaat richting de Efteling, waar men al drukdoende is om alles in gereedheid te brengen voor de aanstormende bezoekers. Hier is ook een rustpost, die ik echter ga overslaan. Staand drink ik een halve kop koffie (1 muntje) en een speculaasje en ga ik door.

Alweer ??!?

Ik zie bekende plekken en wegen uit de tijd van de 80 vd Langstraat en kom ten lange leste uit in Loon op Zand. Ik ben halfweg en ga genieten van mijn gratis lunch en een betaalde kop koffie. Na een kwartier hou ik het voor gezien en stap op richting de “Tony Goedhart Pleisterplaats”. Na een rondje om het Land van Kleef, gaat het het fietspad op dat linea recta naar de Waalwijk ’82-caravan gaat. Met een lekker tempo in de benen ruik ik de koffie al. Helaas. Na 600 meter moeten we het mooie asfaltfietspad verlaten en linksaf het bos in. Met veel moeite heb ik de aandrang om rechtdoor te gaan kunnen onderdrukken. Niet dat het bos niet mooi is, maar . . . . . . . . !

Toch wel mooi, hè!

Na 4 km over zandpaden en heidevelden wordt uiteindelijk de rustpost bereikt. En zie, de mij welbekende caravan met de originele bezetting was vervangen door een grote luxe mobiele keuken. Het zag er perfect uit, alleen .. .. vroeger stond de bediening op wandelaarsniveau; nu keek men als het ware op de wandelaar neer. (Owehwaaah, just kidding!) 🙂 Gelukkig was de vriendelijkheid, de gezelligheid en de smaak van de koffie nog steeds als vanouds en geniet ik van de rust. De oude caravan was dit weekend op stap ergens in Zeeland. Na deze geruststellende mededeling, ga ik weer op pad richting de eindstreep.

Na nog een tochtje van 5 km door bossen en veel straten van het oord Waalwijk, wordt uiteindelijk rond 13:15 uur de finish bereikt. Nog mooi op tijd voor het verjaardagsfeestje.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.