Winterserie1 Wijk & AalburgDatum:
12 januari 2019
Naam:
Winterserie
Organisator:
wsv Wandelvreugd
Plaats:
Wijk en Aalburg
Aantal km’s:
25
Duur ±:
6 uur
Google Earth GDB-file (Garmin) GPX-file Foto’s

Over de Heusdense brug ………

Mijn eerste 25km-wandeltocht in het nieuwe jaar vindt plaats boven de Bergsche Maas, in Wijk en Aalburg. Mooi dichtbij en hier heb ik geen last van zand e.d. Daarnaast wil ik ook gewend raken aan lange polderwegen voor de 80 van 1 Altena.
Vanuit de start gaat het zuidwaarts richting de Heusdense brug die wordt overgestoken. Na een draai van 360 graden onder om het landhoofd heen gaan we uiteindelijk rechtsaf.
Het wordt een zes kilometers lang fietspad boven op de Maasdijk richting Waalwijk. Normaliter goed te doen; alleen vandaag miezert het en hebben we de wind op de kop.
Halverwege loop ik Jo en Thomas Leijtens in en blijf ik bij hen hangen. De route komt ons ‘negatief’ over, m.a.w. we lopen in tegengestelde richting dan dat “we gewend waren”.
Uiteindelijk komen we aan bij het pontje bij Waalwijk. Terwijl we ‘aanmonsteren’ stopt het met miezeren en moet de regenjas uit de tas. Via het dorpje Drongelen en vier kilometer polderwegen, die me wel ergens bekend voorkomen, bereiken we het kleine dorpscafé ‘t Zwaantje in Genderen. Ook dat heb ik al eens eerder bezocht, maar ‘k weet niet meer wanneer.

.. en terug met het veer.

De koffie en mijn lunchpakket smaken goed. Af en toe druppelen wandelaars als verzopen katten binnen. Na de lunchpauze gaan we verder; zij voor de laatste 5 km en ik voor mijn laatste 10km.
Even voorbij Genderen splitsen onze wegen. De familie Leijtens gaat rechtsaf, ik ga rechtdoor een strakke rechte polderweg in. De miezerregen heeft zich verdubbeld en komt met een stevig windje van links, maar het is te doen: verstand op nul, blik op oneindig!
Uiteindelijk komt ook deze route weer terug in Wijk en Aalburg. Wel mogen we, om de 25 km vol te maken, slingerend het noordelijke deel van het dorp aanschouwen: heel veel nieuwbouw.
Na een laatste stukje dijk wordt het finishlokaal weer bereikt. Mijn infrastructurele kennis van dit gebied is weer aangevuld. Altijd handig voor komende i.s.n. tochten.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.