Herfsttocht Gilze


afb_1
Datum:
25 oktober 2014
Naam:
Herfsttocht
Organisator:
Plaats:
Gilze e.o.
Aantal km’s:
40
Duur ±:
8 uur 15 min.
Google Earth GDB-file (Garmin) GPX-file Foto’s

Afgelopen zondag op pad in Gilze. Voor mij geheel onbekend, dus ik laat me verrassen. Bij aankomst is nog genoeg parkeerplaats naast het cultureel centrum De Schakel. Da’s alvast mooi meegenomen. Het is er nog erg rustig en dus heb ik de koffie snel voor mijn neus. De enige bekenden die ik zie zijn Bertus & Sandra. Ook zij zijn afgekomen op de afstand van 40 km.

Iets voor 08.00 uur mogen we vertrekken. Al snel verlaten we het dorp en de bebouwing en dat zal zo bijna de hele tocht zo blijven. We worden door vele variaties natuur geleid: akkers, weilanden, meren, visvijvers, bossen, heidevelden met grafheuvels, België en toch ook weer veel bos. In ieder geval genoeg keus voor de liefhebber. Tussen de kleine groepjes bebouwing staan geregeld prachtige oude boerderijen met rietbedekte boerenschuren, mooi gerestaureerd met op de oprit een dikke vette four-wheel-drive blinkend stuk metaal. Als fotograaf vind ik dat jammer.

Bij de twee wagenrusten is het goed toeven. Voor € 1,00 krijg je een warme bak koffie of thee. De rust in België zal volgend jaar iets beter zijn best moeten doen op hun kopje koffie. Iets warmer en sterker zou nooit weg zijn.

Dat het een groot en ruig gebied is, bleek wel uit de twee gevallen van verdwaalde wandelaars, niet deel uitmakend van het wandelpeloton uit Gilze. Ze wisten in het geheel niet waar ze waren. Ik hoop dat ze alsnog goed thuis zijn aangekomen.

De wandeling voerde ook langs een natuurbegraafplaats. Vanaf de zijkant zag het er allemaal heel sfeervol en rustig uit, maar voorlopig blijf ik daar liever alles vanaf de zijkant bekijken.

Al met al was het een prachtige tocht, die door zo’n 500 wandelaars werd bezocht. Zeker een tocht om voor de komende jaren in de gaten te houden.

7 comments to Herfsttocht Gilze

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.