Winterserie Waalwijk


ws82
Datum:
1 december 2013
Naam:
Winterserie
Organisator:
Plaats:
Waalwijk
Aantal km’s:
30
Duur ±:
6 uur
Google Earth Garmin-file Nog steeds geen GPX-file Foto’s

route_waalwijk82.jpgVandaag weer eens lekker in de buurt gewandeld: Waalwijk e.o.. Iets over negen uur gestart, na een kop koffie en een praatje met medewandelaars van de wekelijkse trainingen. Die gingen helaas voor de 25, dus alleen op pad. Vrij snel zijn we Waalwijk uit en worden we door de Drunense Duinen geloodst. Eigenlijk is daar weinig nieuws te vinden. In de zomer draaien we daar tweemaal in de week onze trainingsrondjes en al gauw lijken alle bospaden op elkaar.

Ondanks de minder florissante vooruitzichten van vele weermannen en -vrouwen, is het een prachtige dag. Gelukkig heeft Danyell wat ‘mooi weer’ overgelaten van haar wandeltocht op zaterdag. In de middag schijnt zelfs een warm zonnetje. Bij de eerste – tevens laatste – caférust bij de Roestelberg is het een drukte van jewelste van fietsers, mountainbikers, families met kinderen en natuurlijk de wandelaars.

kerst_waalwijk82In het tweede deel van de route worden we weer letterlijk het bos ingestuurd. Het komt me allemaal bekend voor. Bij de wagenrust is het lekker druk en gezellig. Kerststukjes en -ballen sieren de tafels. Bij opmerkingen over de vroege aanwezigheid van de kerstballen, wordt laconiek geantwoord dat het geen kerstballen zijn maar ballen van een zekere goedheilig man die nog in het land verkeerd.

Na een prima kop tomatensoep met veel sliertjes en soepballetjes, een kop koffie en mijn lunchpakket, vertrek ik na zo’n 20 minuten voor het laatste deel. Dat kan ik bij wijze van spreken blindelings lopen. Wel is dit, wat mij betreft, het mooiste deel van de tocht. Via een grote lus om een zandafgraving en de oevers van een mooi ven, wordt uiteindelijk het asfalt weer bereikt. Nu gaat het nog in één rechte lijn naar de finish. Na de stempel en een dankwoord neem ik afscheid van de vrijwilligers. Ook wordt afscheid genomen van de start-/finishlocatie. Helaas. Het buurthuis in de St. Crispijnstraat had toch wel wat: een echt ‘buurthuis’.De wandelclub gaat bij de volgende tocht starten vanuit het buurthuis Zanddonk. We zullen zien.

Nu ons voorbereiden op de pelgrimstocht naar Banneux op 22 december.

Op weg naar Banneux

4 comments to Winterserie Waalwijk

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.