Falcon walk Schaarsbergen


11_falcon-schaarsbergen
Datum:
1 juni 2013
Naam:
Fakconwalk
Organisator:
Plaats:
Schaarsbergn
Aantal km’s:
50
Duur ±:
10 uur
Google Earth Garmin-file GPX-file Foto’s

De planning was: opstaan om 04.45, vertrek 05.30, aankomst Schaarsbergen 06.30 gevolgd met koffie met gebak, wegwezen om 07.00 uur. 04.45 Uur werd 05.15 dus alles moest wat sneller om de start op 07.00 uur te houden. Da’s uiteindelijk gelukt. Met de routes van de 40 en de 50 op zak, nog even gewacht op evt. ‘familieleden’ van W4W. Nadat het startschot al was gevallen en er nog geen bekenden waren gesignaleerd, op weg gegaan. Bij het verlaten van het kazerneterrein, ontstond al meteen een file: de grote poort zat (nog) op slot en dus moest het wandelpeloton door een draaipoortje, dat vriendelijk werd bediend door een militair. Met smekende ogen speurde hij richting het wachtlokaal in de hoop een hollende collega te zien met de sleutel van de hoofdpoort. Of de sleutel is aangekomen, kan ik helaas niet vertellen.

Door de prachtige bossen, heidevelden en zandvlakten werd de eerste rust bereikt. Bij aankomst werd ik bijgehaald door Philip, een wandelaar van de club uit Drunen. Samen de eerste 13 km geëvalueerd. Na een korte rust op pad voor het 10km-lusje, wat er uiteindelijk maar 8 bleken te zijn. Bij vertrek kwamen Carola en Bertus (van het W4W-forum) net binnenwandelen. Zij gingen voor de 40. Na een korte babbel over Syl en ‘polders’ e.d., begon ik aan mijn lusje. Dit stukje parcours ging om en door de Posbank met prachtige vergezichten. Het was zeker de moeite waard dit lusje te hebben gelopen.

Het lusje eindigde weer bij de 1e rustpost. Van hieruit werd weer meegelopen met de 40km route richting Huis Rozendaal. Hier speelde een Schotse doedelzakband, waar een van de leden een klasgenoot was uit de tijd van de opleiding bij de Genie. Helaas zat men bij mijn aankomst op het terras en was van muziek weinig te horen. De route voerde de wandelaars door het park van het kasteel met de waterfontein en het schelpenbouwsel. Vooral dat laatste was zeer kunstig gemaakt.

Ik zit nu zo halverwege de route. Gezien de kaart met de route gaat het nu door de buitenwijken van Arnhem. Men wilt de wandelaar de mooiste plekjes laten zien die de gemeente rijk is. En die zijn er zeker. Diverse mooie parken met luxe landhuizen in overvloed. Ook het mij bekende Bronbeek kreeg ik van onbekende zijden te zien.

Zo werd ook Klarenbeek, Sonsbeek, Zypendaal en Warnsborn bezocht, allemaal mooie stukjes natuur. Edoch, om van het ene park naar het andere te gaan, moest men enkele minder fraaie stukjes voor lief nemen. De laatste kilometers voeren over de landgoed Schaarsbergen. Het zal er om hangen of ik het tijdstip van 17.00 uur ga halen. Ik heb zo links en rechts wat (te) lang gerust en het foto’s maken kost ook wat tijd.

Maar klokslag 17.00 uur stap ik de kazerne op. Dan moet ik nog een kleine kilometer, maar overall gezien niet slecht. In Gulpen zou ik dan nog 10 uur over hebben voor 20 km. LOL.

Het eerste deel was werkelijk weer genieten, struinen door de heidevelden en bossen. Deze tocht heeft een prima verzorging en ook de routepapieren zijn goed verzorgd. Met een stempel in mijn boekje en 2 pinnetjes van de 11 Gncie Lmb – je bent tenslotte genisten – keer ik weer huiswaarts. Ondanks het vroege opstaan, een mooie dag met helaas wat weinig zon.

3 comments to Falcon walk Schaarsbergen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.