Heuvellandtocht – Mheer

Datum:
20 maart 2011
Naam:
Heuvellandtocht
Organisator:
wc Heuvelland (geen website)
Plaats:
Mheer
Aantal km’s:
13
Duur ±:
3,5 uur
Google Earth Garmin-file GPX-file Foto’s

In de week na de Nachttocht van de Zuid-/Westhoek hebben mijn voeten van zich laten voelen. De rechter is inmiddels tot rust gekomen en functioneert weer normaal. De linkervoet, in bijzonder midden onder de hak, blijft een zeurend/stekend gevoel afgeven als ik erop ga staan/lopen. In de afgelopen week geen trainingstochtjes gelopen om de voet rust te gunnen. (Ik loop op di- en do avond zo rond de 10 km).

Ik hoopte vandaag (zondag) tijdens een kleine wandeltocht van 22 km in Zuid-Limburg weer een beetje normaal te kunnen lopen. Mooi niet. Al vlak na de start voelde ik de hak weer gaan opspelen. De 22 km zijn uiteindelijk verworden tot 12 km door een lusje maar niet te gaan lopen.  Onderweg geregeld gerust maar de irritante zeurende steken bleven aanhouden.

Deze info vooraf, zodat de vraag waarom maar 12 km niet gesteld hoef te worden. Nu dan even een kort overzicht van deze mooie heuvellandtocht. Nadat mijn wederhelft is afgezet bij haar moeder, zelf spoorslags naar Mheer, even ten zuiden van Maastricht.
Nadat de inschrijftafel blij was gemaakt met een wandelaar uit Den Bosch, lekker op weg door het Limburgse land. Het verbaast me telkens hoeveel kruisbeelden, kapelletjes en andere rk-bouwsels onderweg te vinden zijn. Daak kun je een behoorlijk plakboek mee vol krijgen.
Het weer was deze dag – vooral in de middag – niet bijster. Pas in de avond, toen ik weer huiswaarts ging, scheen de zon voluit. Bij de rust, die ik dus maar 1 keer zou gaan zien, werd koffie met heerlijke Limburgse vlaai geserveerd. Ik ben weer even thuis.

De route zelf liep via binnenweggetjes en een enkel stukje asfalt. Onderweg hoorde je zowel, Frans, Vlaams en Duits als tweede spreektaal. Het wemelde op de parkeerplaats van Belgische automobielen.
Echt genoten heb ik eigenlijk niet. De pijn in de linkervoet werd er niet minder door. Gelukkig was de finish al te bereiken na 13 km, wat ik dan ook gedaan heb. Na de stempel, inpakken en wegwezen.

Vadaag (maandag) een afspraak gemaakt met de podo. Ben benieuwd wat het zal zijn. Via het forum al de aanwijzing gekregen om me voor te bereiden op ‘hielspoor’, wat dat ook moge zijn.
Houdoe!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.