Winterserie – Waalwijk

Datum:
5 december 2010
Naam:
Winterserie Waalwijk
Organisator:
Plaats:
Waalwijk
Aantal km’s:
15 (30)
Duur ±:
4 uur
Google Earth Garmin-file GPX-file Foto’s

Voordat de data van deze toch, opgeslagen in mijn geheugen,  wordt vervangen door ‘Banneux’, zal ik die hier veiligstellen voor het nageslacht onder de tonen van Pink Floyd’s ‘Wish You Were Here’.

Het was de bedoeling dat hier de 30 km zou worden gelopen. Maar koning Winter had zodanig huisgehouden op het te lopen traject, dat de organisatie het niet verantwoord vond om de goegemeente hier overheen te jagen. Zo geschiede. Het viel uiteraard allemaal reuze mee. De paden waren voor het overgrte deel redelijk begaanbaar.

Met een aangepast routebrief vanuit het startlokaal, dat normaliter stampvol zit maar vandaag dus niet, ging het richting  Roestelberg. In dit eerste kleine stukje werd een splitsing wel/niet gezien. Het bordje had men weg moeten halen i.v.m. de ingekorte routes.  De route op papier was even niet helemaal duidelijk, maar na tel. contact met het startbureau werd uiteindelijk toch de route terugevonden en konden we verder.

De Drunense Duinen worden op dit moment van een ‘face-lift’ voorzien.  Vele dennenbospercelen worden omver gehaald om het zand en de wind wat meet vrij spel te geven.  Na een mooie grote lus werd de eerste en tevens laatste rust bereikt: uitspanning ‘De Roestelberg’. Na een snelle kop koffie werd aan de terugreis begonnen. Alles bij elkaar toch nog zo’n 4 uur gelopen over 15 km. Maar een groot bijkomend voordeel  op deze dag was dat er nu iets meer tijd overbleef voor het thuisfront. Over twee weken richting Banneux. Kijken of we een herhaling krijgen van vorig jaar.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.